The Soup Library

26 mei 2012

Nieuwste aanwinst in mijn verzameling “bijzondere bibliotheken”, The Soup Library, a unique sit-down festival food experience.

Getipt door @librarylingo, die het een Festival eettent in biebstijl noemde. Dat is een beetje oneerbiedig want het lijkt me geweldig. Ja, het is inderdaad een cateringtent, het draait om de soep, maar het bibliotheekdeel is meer dan alleen een marketingtrucje. The Soup Library gives revellers a chance to escape from the melee and enjoy wholesome soup in a library setting, complete with books and friendly librarians.

De Soup Library is het initatief van een studente sociologie, die er in het najaar van 2010 mee begonnen is. Met haar tent bezoekt ze festivals en culturele evenementen. De mensen zitten er aan twee lange tafels en het eten wordt geserveerd door bibliothecarissen. Er worden kwissen  georganiseerd en er wordt voorgelezen, even bedtime stories before people stagger back to their tents. Ze hebben een prikbord, waar mensen berichten voor elkaar kunnen achterlaten. En soms organiseren de bibliothe-carissen andere activiteiten.

Leesbevordering in optima forma lijkt me, en ze vullen de verblijfsfunctie van de bibliotheek prima in.

Het doet me een beetje denken aan onze bibliotheek op Karavaan, het Noord-Hollands theaterfestival. Daar hebben we een paar jaar geëxperimenteerd met een festivalbibliotheek. Leuke dingen doen op locatie, in een ontspannen sfeer. Ik krijg er weer helemaal zin in als ik dat zo lees. Zou zoiets hier ook werken? Lijkt me enig om eens te proberen. Ik kan best goed soep maken, heeft er nog iemand een tent?

About these ads

One Response to “The Soup Library”


  1. […] -> Bibliotheek presenteert zich via The Soup Library, a unique sit-down festival food experience […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s